Therapie & coaching

Stilstaan en vastzitten terwijl je eigenlijk in beweging wilt zijn. Je wilt wel, maar hoe? En wat is de reden dat het tot op heden nog niet gelukt is? Of niet blijvend althans. Tijd voor verandering! Tijd om je huidige situatie onder de loep te nemen, vanuit meerdere kanten te bekijken en te onderzoeken wat er nodig is voor jou. Zodat je weer energie hebt, zodat je weer in je kracht staat.

In je leven gebeurt er van alles, dingen waar je niet altijd invloed op hebt. Zo raak je boventallig in een reorganisatie, kun je het niet vinden met je nieuwe leidinggevende of ben je na een jaar alweer uitgekeken op je baan en op zoek naar iets nieuws. Of je zet je voor 300% in en je merkt dat het niet meer gaat, je op bent, prikkelbaar en vooral moe. Stress en onzekerheid slaan toe.

Als therapeut begeleid ik je in de ontdekkingstocht naar jezelf. Wat zorgt ervoor dat je nu minder effectief of gelukkig bent? En wat kun je doen om hier een andere weg in te vinden. De antwoorden en mogelijkheden zitten in jou. Ik ben je klankbord en je spiegel. Dit is vaak confronterend en helpend tegelijkertijd. Het geeft ruimte voor een oplossing, een stap dichter bij je doel. We gaan dan ook concreet aan de slag en stellen in het eerste gesprek vast waaraan je wilt werken. 

Wat neem je mee?

Waar coaching zich vooral met het heden bezig houdt, gaat therapie net een stap verder. We kijken dan ook naar wat het verleden jouw gebracht heeft, zowel in positieve als in negatieve zin. Welke overtuigingen draag je met je mee die hun oorsprong vinden in jouw kindertijd en die eigenlijk helemaal niet kloppen? Welke ervaringen heb je opgedaan, waardoor je gedrag van vandaag beïnvloedt is? Angsten, neerslachtigheid, maar niet in beweging kunnen komen, het zijn slecht een paar voorbeelden.

Iedereen is belast met dit soort ervaringen, we noemen ze ook wel trauma’s. Wanneer je niet gehoord of gezien wordt, probeer je als kind te overleven. Je wordt boos of gaat je juist aanpassen en je overdreven keurig gedragen om maar wel die aandacht te krijgen. Trauma’s laten hun sporen na in jouw onderbewuste en in je lichaam. Met onder andere innerlijke kindwerk en hypnotherapie sporen we deze trauma’s op en werken we hier aan. Dit veranderd de ervaring zelf niet, maar wel de manier waarop je hier in de toekomst mee om kunt gaan. Je krijgt de keuze om er anders mee om te gaan, in plaats van automatisch te reageren. Keuzevrijheid!

In de praktijk gaan coaching en therapie hand in hand, er moet een balans zijn tussen dat wat je aan inzichten op doet en hoe je dit vanaf nu ervaart of anders wilt doen. Ook een balans tussen daadkracht en draaglast. Het gehele traject wordt ingevuld op basis van jouw vraag, van jouw behoefte van dat waar jij op dat moment aan wilt werken. 

Psychodynamisch werken

Je hart en je hoofd werken samen. De kunst is ernaar te leren luisteren. Door psychodynamisch te werken verbind je je gevoel, je lichaam met al haar sensaties met die van het hoofd, de ratio, jouw gedachten. Met dat wat aan de oppervlakte ligt en dat wat eronder verborgen ligt. Hiervoor worden verschillende technieken – vaak gecombineerd – ingezet. Een overzicht van de technieken waar ik mee werk: Hypnotherapie, Regressietherapie, Innerlijk kindwerk, lichaamswerk, NLP, Systemisch werk, Mindfulness, Assen van Verandering, Kernkwaliteiten en Provocatief coachen.

Ervaringen

“Zonder deze sessies had ik niet gestaan waar ik nu sta. De kans was groot geweest dat ik nog met de gordijnen dicht in bed had gelegen. De coaching vond ik erg prettig. Ik voelde me serieus genomen. Fijn te ervaren dat het niet zo zweverig was. Met de praktische tips kon ik direct aan de slag.”
Carina

“Waardevol! Ze werkt respectvol en motiverend en ze ziet alles. Ze heeft me echt aan het denken gezet. Soms had ik even nodig om het kwartje te laten vallen, maar nu snap ik het.”
Josje

“Ik ben me ervan bewust geworden dat ik zelf aan het stuur sta en dat ik wat te kiezen heb. Dit traject heeft me veel inzichten gegeven waar ik mee aan de slag gegaan ben.”
Henk

“Het geeft inzicht over hoe je over bepaalde dingen denkt, mede ook doordat je het vanuit een ander perspectief bekijkt. Verhelderend. Ik heb meer rust gekregen en slaap beter.”
J.

Nieuwsgierig geworden?

Altijd fijn om even contact te hebben alvorens je de stap zet om samen een traject in te gaan. Het is spannend en daar ben ik me goed van bewust. Ik bied je de mogelijk om in een klein half uur even kennis te maken en te bespreken waar je tegenaan loopt en wat ik daarin kan betekenen. Om samen te werken is een klik en vertrouwen essentieel. Voelt het goed? Dan gaan we ervoor! 

Praktijkadressen

Houtrib 56, Monnickendam
Rozenstraat 19, Purmerend
Karel Doormanstraat 127 unit 1.06, Amsterdam

Route en parkeren

 

Contact

06 518 32 162
sonja@inspirerendhelder.nl

 

Aangesloten bij

VBAG en RBCZ

KvK: 52110818
BTW: NL002130408B03
Algemene voorwaarden
Privacybeleid
Klachtenregelement