“Elke ervaring,

hoe pijnlijk ook,

biedt je een kans

om te groeien.”

Sonja Lucardie

 Wat houdt mensen tegen om in actie te komen?”, het was de barrièremethodiek van het reclamebureau waar ik destijds werkte die mij intrigeerde. Want wat maakt dat je dat ene product niet koopt, die dienst niet af neemt of die lange gewenste reis niet maakt? Een fascinerende gedachte die ik veel ingezet heb in de marketingcommunicatie. De wens om meer over de psyche van de mens te weten te komen groeide. Ik maakte door vallen en opstaan kennis met haptonomie, mindfulness, systemisch werk en andere vormen van therapie. Hier leerde ik veel over mezelf en mijn patronen. Een mooie en soms ook confronterende reis die me veel heeft gebracht en me steeds meer in contact bracht met wie ik ben, wat ik voel en waar ik voor sta. Hoofd en hart komen steeds meer in balans. Ik heb ontdekt dat ik niets liever doe dan mensen begeleiden in hun proces, om ze een spiegel voor te houden, inzicht te geven en ze weer in contact te brengen met hun eigen kracht.

Uiteindelijk heb ik de keuze gemaakt om een HBO-opleiding te volgen tot Professioneel Coach bij  de Academie voor Psychodynamica. Met veel enthousiasme heb ik deze studie afgerond en het smaakte naar meer. Meer handvatten, meer mogelijkheden om mensen te helpen. Inmiddels heb ik de HBO-opleiding tot Psychodynamisch Therapeut bij de Academie voor Psychodynamica. Een keuze waar ik geen enkele spijt van heb. Het heeft me veel gebracht voor mezelf en het heeft met geholpen om met nog meer verschillende tools mijn cliënten beter te ondersteunen in hun proces. Ik werk veel met technieken zoals hypnotherapie, regressietherapie, systemisch werk, NLP, EMDR, innerlijke kindwerk en lichaamswerk. 

Op deze website zie je veel natuurfoto’s. De natuur is voor mij thuiskomen en op ontdekkingsreis gaan tegelijkertijd. Ik voel me vrij in de natuur en verwonder me over hoe bijvoorbeeld insecten in elkaar zitten. Hoe ze zich beschermen, camoufleren en overleven. Ook wij als mens zitten boordevol mechanismen. Door te kijken naar de eigen mechanismen, erbij stil te staan en te kijken wat je mogelijkheden werkelijk zijn.. daar zit winst. En die gun ik jou!

 

Praktijkadressen

Houtrib 56, Monnickendam
Rozenstraat 19, Purmerend
Karel Doormanstraat 127 unit 1.06, Amsterdam

Route en parkeren

 

Contact

06 518 32 162
sonja@inspirerendhelder.nl

 

Aangesloten bij